Ginčas tarp artimiausių žmonių

Mediacija tarp artimiausių žmonių yra labai jautri tema, o šiuo atveju ginčas kaip tik ir kilo tarp močiutės ir mamos dėl bendravimo su anūku. Kai konfliktas kyla tarp skirtingų kartų, abi pusės turi gerus ketinimus, tačiau dažnai nemoka nustatyti ribų. Vyresnioji karta veržiasi padėti, ir dažnai net nustemba, kai jų dukros ar sūnūs visai neprašo ir net nelaukia pagalbos. Iš didelio noro „padaryti kaip reikia“ išeina ir pykčiai.

Į mus teisinės konsultacijos kreipėsi močiutė. Ji prašė išsireikalauti iš savo dukters galimybę bendrauti su anūku. Abi šalys sutiko atvykti į mediaciją ir aptarti susiklosčiusią situaciją.

Močiutė iš pat pradžių labai norėjo nustatyti griežtą bendravimo tvarką – kada ir kaip, kokiomis dienomis ir iki kelintos valandos ji susitikinės su anūku. Ir kada jis liks nakvoti pas močiutę. Ir kokiomis šventėmis jis bus su senele… Šiuo atveju duktė nebuvo linkusi sutikti su tokiais močiutės prašymais.

Dukters nuomone, ji nedraudė ir nedraudžia savo mamai matytis su sūnumi. Tik dar nėra pasirengusi, kad jis nakvotų pas močiutę. Vaiko mama norėjo aiškumo ir dėl berniuko vykimo į renginius: ir iš anksto žinoti, ir kad su ja pasitartų. Moteris pabrėžė, jog nori gyventi savarankiškai ir pati auklėti savo vaiką. Bet pasvarstys dėl vaiko pasilikimo nakvynei.

Mediacijos metu matėsi, kad įvyko pasikeitimai viduje. Mama išsakė, jog laukia didesnio nuoširdumo iš močiutės savo atžvilgiu. Ženklo, kad ja pasitiki. Ir, jei reiktų pagalbos, kreiptųsi į ją net negalvodama. Apie „griežtą nustatytą tvarką“ jau nebuvo kalbama.

„Atšilus ledams“, atsirado galimybė pasirašyti taikos sutartį.

Į mane galite kreiptis telefonu 8 688 333 08 arba el. paštu: mediatoriu@gmail.com.